婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-28 11:16
事件(二)再次登門拜訪
自從上次件事後,大約過左一排,C6就叫我再上佢屋企食飯。
一去到就只有62,姑9,姑 ...
你姑仔好好

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-28 11:56
事件(三)大吵大鬧要搬屋
話說C6一家都只係普通人家,6299有間買左既自住公屋。
就一家五口住緊,不嬲姑9都 ...
你6299係始作俑者。個姑奶咁癲係佢地一手做成。咁都可以應承佢搬?
如果我係62,個下我已經答佢:我死左你可以分100萬,但你已經提前用左來還債啦。所以將來你一毫子都唔會分到。

懿仔媽媽    發表於 15-8-4 21:02
kerrykwok3736    發表於 15-7-30 14:46
lailaiha    發表於 15-7-29 11:32
hahawalala    發表於 15-7-28 14:38

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-28 15:52
事件(七)遊學團後趣聞上集
話說又咁快姑9去遊學團離開左香港個幾月!
大家唔好以為佢走左個幾月就好平靜!
「竟然自己叉錯腳趺左落落瀑布到! 之後人地就報警叫救護車來救佢,姑9被救起時就發顛話被人推落去! 但周圍唔識佢既人係睇住佢行得太開自己趺落去!」

純粹好奇,樓主你點會知道呢d事情的細節同真相?照計你地訊息來源就係你6299,而你6299就係聽你姑9講。咁你姑奶當然會顛倒是非黑白,話比你6299知佢係被人推落去。你地又會知有其他人證見到佢係自己叉錯腳?你姑9講埋?蠢成咁?

珍珠宮

引用:Quote:mrschocolate 發表於 15-7-28 16:14

原帖由 hanihani 於 15-07-28 發表
因為呢件事係姑仔講比我知!因當時個遊學團,姑仔朋友亦有去參加!當時姑仔朋友聲稱睇住佢自己差錯腳趺落去 ...
咁你姑9都未蠢到極致。

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-28 17:05
佢唔知道哥位係姑仔朋友,因為JM你未提出問題時我都打算下兩次篇會出埋點解我地會知得咁清楚!
但JM你問左 ...
「姑仔無出聲講佢都有朋友去」<--你姑仔真係好醒。如果唔係佢朋友到時實比姑9麻煩。又或者姑9係個邊出事時,你6299會要求姑仔託佢朋友去關照姑9。

珍珠宮

taiwoon 發表於 15-7-28 22:22
呢個我又信wor
因為我都真係見有人
係間中型公司到偷左百幾萬
無錯。細公司反而有人情味。親戚有間公司仔(廿個職員到啦),比其中一個穿左百幾二百萬,最後佢肯還返錢都無報警。親戚話人地仔細老婆嫩,小朋友讀緊小學,報警就令人地家庭破碎,所以比次機會wor。反而大公司就會揸正來做無情講。

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-29 10:02
事件(十)睇醫生
姑9已經遊學完返黎一段日子,咁99就問姑9準備搵工未!
咁姑9被99咁問起,姑9就同99講,佢自 ...
個醫生咁hea?「醫生就話姑9咁樣唔係辦法,話佢又唔係有病,純粹係佢個人問題!」<---姑仔同姑9個牌本差咁遠,照計應該要再跟進wor,邊間醫院精神科咁兒戲?

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-30 09:52
事件(二十)LONELY LONELY CHRISTMAS
幾快又到聖誕呀!話說前文提及姑9比返C6既利是錢唔係新年利是錢呀!係 ...
你唔係FB回佢:「下?呢份明明你係細佬送比弟婦的聖誕禮物。你頭先9秒9搶來影相就係為左講大話呀?」

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-30 11:04
洗咩我自己出手~份禮物係C6買比我時叫姑仔幫手比意見的~
姑仔當晚見到張相已經即刻在相下留言!
「喂,點 ...
你姑9應該勁憎佢個妹

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-30 12:16
事件(二十三)動手打長老
話說C6屋企除左6299兩老外,仲有三大長老,就係公公,婆婆,同呀麻。咁話說姑9係我 ...
呢d情況,後生個輩竟然無d壯丁出來對佢拳打腳踢........

珍珠宮

引用:事件(四十一)外家的禮物話說我嫁左個幾月,

原帖由 hanihani 於 15-08-01 發表
事件(四十一)外家的禮物
話說我嫁左個幾月,我父親每日都心驚膽跳,人在外國每日都必定打個長途電話比我, ...
樓主娘家好有錢,送左兩對共100萬的情侶表比6299姑仔,又送對100萬的表比樓主c6。 姑奶都有10萬超市現金券。 好勁,第一次見人出手咁重,半層樓的價錢咁送出去。

janfion    發表於 15-8-7 13:50

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 mrschocolate 於 15-08-02 發

原帖由 tansyneko 於 15-08-02 發表
好強勁
佢6299姑仔及其男友都同樣奇葩,無功不受祿,竟然好意思收親家成200萬禮物。 厚面皮程度同樓主筆下姑9,真係各有千秋。

珍珠宮

引用:事件(五十六)打親家主意話說搬走前一刻爆左

原帖由 hanihani 於 15-08-06 發表

事件(五十六)打親家主意
比我講中左。 樓主之前講送錶事件,我已經話呢家人無啦啦都好意思收人過百萬禮,厚面皮不要臉本質同姑9根本一樣。

珍珠宮

hanihani 發表於 15-8-3 23:32
事件(四十六)虐狗
前文有提過屋企有養隻狗狗,狗狗9係姑9話要養,所以6299就買左比佢,我問過姑9點解養貴婦 ...
你C6成家都冷漠不仁。連係你口中比較好人的C6同62,呢D位都由得你姑奶。我諗你地有人兇佢話報警,佢已經唔會夠膽打隻狗幾個鐘。不過算啦,連老人家被打你地事後都零追究,點會為隻狗出頭。按你講的故事,真係成家都唔係好人。

首頁

尾頁

跳至