母乳餵哺

跳至

首頁
12345...66

尾頁

男爵府

我都有時睇唔到。
不如試下開新topic,睇下會唔會好d。

男爵府

sa姐,
你試下選"新的在前",我都係咁先睇得到!
原文章由 sa~ 於 08-8-18 16:21 發表
我lei報到, 但點睇返上回個d, 尤其最last d tim...

男爵府

我聽日開始放假啦,因為兩隻怪獸都開始放假!
終於搞掂手頭上的工作,唔洗放假都返來開工!
yoyoslam,
如果有急事找我,例如上b1屋企,可以打我手提。

男爵府

b1,
小b病了,好慘呵!好好休息(both你and小b)!

jojo,
好好收拾心情,調理身體。
至於重要唔要再試,不如等你心情平伏了,再想吧。

男爵府

JojoB,
好耐無見呀!

我記得我個b同你個b差不多大,我個仔就食早晚。
朝早唔食唔得,會發脾氣!食完就好滿足!
夜奶基本上戒了。但這兩天玩得太多,夜晚發惡夢,就要啜兩下先安樂!

昨天同兩個小朋友去大埔鐵路museum,真係山長水遠呀!加上34度高溫,真要命!不過,個museum有d好靚的樹,又有真的火車卡俾小朋友走來走去,都幾好玩!

我book左sat+sun去disneyland呀!希望個風唔好拖咁耐啦!

sa姐,
你個位hae左咁耐,都係時間為公司出返d力啦!

原文章由 JojoB 於 08-8-21 16:39 發表

AGREE
我覺得好多時有D野實行唔到都係因為個男既唔SUPPORT

男爵府

我返來啦!

放左差不多兩個星期假,無去旅行,只係帶兩隻怪獸周圍去,都已經累得想死!
家姐上星期五知道今個星期要返學,喊餐死!
去完廸廸尼,又話唔捨得,又喊餐死!
睇完話劇,又唔捨得,又喊餐死!

放假去玩唔係應該開心的嗎?佢就樣樣都話唔捨得,所以喊!
都唔知放假仲應唔應該俾佢玩得咁開心?(之後又要喊!)

男爵府

yoyoslam,
你咪好囉!
我記得我係qm,係住足一日,抽足七次血!可能係因為我個file唔多好掛,所以qm特別緊張掛!
祝你戒口ok,唔洗打針!
原文章由 yoyoslam 於 08-9-1 08:57 發表

嘩! 連你也要飲糖水? 你咁細,家族有遺傳嗎? 同埋唔係入院點解都要比$150. 不是$60咩? 我下星期四返去廣華係見營養師及拿入院紙. 入院應該是要篤三次血(日間, 黃昏走得),看看合唔合格,如不合格就入院過夜.看吓駛唔駛 ...

男爵府

jojolaw,
很替你心痛!
但不要放棄呀!調理好身體,還可以再接再厲。

原文章由 Jojolaw99 於 08-9-1 09:26 發表
未出事之前同過阿仔講 “ BB inside tummy” “弟弟/妹妹inside mummy”,唔到琴日得無啦啦爆響口,唔知有冇同D 62 99講 (因為我地冇講有左) !
今日看教會報紙有點感觸究竟我既祈求係求我自己既意思定係上主既意思 ? 我 ...

男爵府

明白!有無老人家可以暫時睇住一下?
原文章由 celeste88 於 08-9-1 10:32 發表
最大問題係要湊住isaac去.........
會好麻煩架..............

男爵府

acpurple,
m好多時都會受精神狀態影響架!係唔係呢排特別緊張,或俾公司d人激親?
不過咁,如果持續幾個月m都不準,就最好睇下醫生check真d啦!

男爵府

可能同你個仔玩開d小朋友都比較斯文,而你又教導有方呢!
唔洗擔心喎,佢可能係俾呢d行為嚇親啫(因為未見過人咁惡?),又唔識點做,你可以教佢點同個小朋友講返。
原文章由 Jojolaw99 於 08-9-1 11:04 發表
D人又話獨子點霸道.......我仔去公園玩俾人搶去手上既玩具,唔識反抗或搶回來,只識喊媽咪/姐姐,想玩既野有人玩緊竟唔去爭取,齋望,成隻鵪鶉咁,點算 ?

男爵府

jojolaw,
看到你的傷心,自己也覺得心痛。
我不大懂得安慰人,只想說,無錯,時間真是最好的良藥。希望你快快走出憂谷!

但不要把這件事看成是無法彌補既遺憾呀!
...mm...對於我來講,只有自己無盡力做好,才會有遺憾。
天意安排如此,便無須遺憾呀!這是一件不開心的事件,但絕對不用遺憾!
現在的確是很難受,讓時間慢慢does its job吧。
我不會叫你忘記這件事件,因為這是不可能的。慢慢接受他,把他化為一種經歷,自己的一部分,屆時,你再想起這件事,還是會有一點痛的,但已能應付自如了。

男爵府

sa 姐,
咁你份工,公司生意左,會唔會有多d錢分?
原文章由 sa~ 於 08-9-2 10:09 發表
我忙返來啦...
忙足一個月...最夜個晚走10點幾.....

男爵府

係喎,唔記得你幾時去日本?

原文章由 Jojolaw99 於 08-9-2 11:26 發表
最近手軟腳軟,早上起身泵奶真係好累,睇怕要開始收奶補補了. 前幾日吃了成隻乳鴿,奶量少了1/3左右,晚上冇咁谷,儲備應夠我地去日本回來. 我想慢慢回唔想谷住痛,係咪要食多隻乳鴿呢 ? 豬肝對我唔work. ...

男爵府

人又靚,d相又靚!
話時話,我個仔係家姐面前惡咋,我估佢係人地面前都係咁鵪鶉!
原文章由 Jojolaw99 於 08-9-2 15:43 發表
鵪鶉事件直擊 -
http://www.matthewwai.com/displayimage-61-4.html

男爵府

我上次去,係超辛苦龜速團,感覺上好多野都無玩/食/買過!
原文章由 Jojolaw99 於 08-9-2 11:53 發表
中秋節9月14-18日 大阪. 有咩好買/食 ?

男爵府

無錯!轉移視線麻!

原文章由 Jojolaw99 於 08-9-3 11:15 發表
胸前夾條"lar"出來,冇人得閒睇你個肚啦 :;pppp:

男爵府

好呀!邊日呀?係咪星期五dinner?
12/9可能會有媽咪要做節,不如19/9啦!
不過無論,我都係例牌早走!

講起早走,上個星期,帶家姐去睇左個drama,返到屋企10點幾,以為細佬會瞓左,點知未。
daddy話,細佬食完晚飯,就不斷找我,又去我房門口拍間叫媽咪。到九點(平時開始瞓覺時間),daddy問他:不如瞓囉?
細佬搖頭say no。
daddy:係咪等媽咪?
跟住細佬就成晚係到話等媽咪!
搞到我而家去街都好有壓力呀!一定要準時返屋企!

原文章由 acpurples 於 08-9-3 12:29 發表
大家好呀,終於攪掂個event可以抖一下氣啦......

不過又因為人手問題再煩過,點解真係咁難搵合適人選呢?

係呢,我地係咪9月有飯局呀?

男爵府

羡慕呀!衰人!:;pppp:
你真係試過掉低個仔去旅行咩?

有時都諗返未嫁時,得閒會去下做facial、spa,搵到伴又可以周圍去下旅行。唉....宜家有時間都唔捨得花錢呀!

原文章由 Jojolaw99 於 08-9-3 14:47 發表
我地去幾日旅行阿仔都唔會掛住 , Yanlongma羡慕嗎 ?

男爵府

你公司又有人走?

原文章由 acpurples 於 08-9-3 12:29 發表
大家好呀,終於攪掂個event可以抖一下氣啦......

不過又因為人手問題再煩過,點解真係咁難搵合適人選呢?

係呢,我地係咪9月有飯局呀?

首頁
12345...66

尾頁

跳至