親子旅遊

跳至

首頁
12345...59

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

唔try過唔揀推介...你有無咁快手...$500先送貨wor...記得
原帖由 smypig 於 09-12-10 16:48 發表

即訂

琥珀宮

你可以講底..佢彩唔彩你都係睇送貨果個人
原帖由 smypig 於 09-12-10 16:55 發表

可唔可以特別要求 8:00pm 收貨

琥珀宮

無住過...但係有留意呢間resort...係patong頭...山上面...酒店好令...應該上年年中左右重新裝修好(新翼)...有幾個pool...不過睇人地d blog...都係話酒店service麻麻...如果揀佢...都可以睇埋隔離novotel...
原帖由 LoveKidsMum 於 09-12-10 22:32 發表
Did anyone stay at Blue Marine Resort & Spa Phuket before?

琥珀宮

其實好睇landing果邊個immigration比唔比入境...我有親戚 summer時去bkk...pp仲有1個月就到期...ci唔比佢上機...嗌佢call hk immigration睇下有咩做到...好彩係我呢個親戚本身係immigration人...話一定得...嗌佢打去bkk 入境果邊問清楚...唔係要佢地ci負全責...攪左成個鐘...bkk覆話有埋回程機票而pp回程時又未到期ge話係可以...跟住即刻跑去上機
原帖由 wingogo 於 09-12-10 23:26 發表
查實個passport點為、之過期5過得關呢
有d又話expire 前6個月己不能過關

琥珀宮

order隻松葉蟹啦...又唔係貴...
原帖由 jacqueline_law 於 09-12-11 09:50 發表

晏小小 order ... 除左蠔有冇野推介 ?
暫時睇中 蠔 + 帶子 + v 型蟹 lau ... ^^

琥珀宮

$98/隻呀...約450g...已經熟ga喇...開左幾件拎去燙下湯咪食得囉
原帖由 jacqueline_law 於 09-12-11 11:12 發表

e ... 冇 tim ... 好似 $4xx 隻 ... 又唔識整 ....
ar ... 唔係用黎打邊爐掛 ...

琥珀宮

正常係...but佢hot pot麻...咪燙下湯..熱食囉...有乜所謂
原帖由 smypig 於 09-12-11 11:47 發表

唔係解凍後即食 ka 咩

琥珀宮

應該話淨食仲好啦...

我係尋日講另一間訂左1隻亞拉c +蟹腳...係1隻腳...已經1lbs...問佢有幾大隻...佢話由我個膊頭去到手掌咁大
原帖由 smypig 於 09-12-11 12:32 發表

基本上松葉蟹配乜叉都正

琥珀宮

咩樹講到貢橙
原帖由 KristyMum 於 09-12-11 12:40 發表
松葉蟹/皇帝蟹/毛蟹, 最正都係凍食.
愈睇愈肚餓, 今餐食白粥咋~~

琥珀宮

smypig...尋晚整左你果個乾pin 4季豆...味道似...但係d豆...始終都做唔到7街食咁淋&入味... 唔通d豆真係要拎去炸
原帖由 smypig 於 09-12-11 13:05 發表

"攬"起一條友"揸"住成隻腳食...超爽~
囡 ar~ 老公 ar~ 叫佢過嚟咬啖算

琥珀宮

傻傻地...緊係cut開3份...1人拎1支啦
原帖由 KristyMum 於 09-12-11 13:22 發表

yup, 200% agreed

琥珀宮

係wor...減肥最好食麥皮...吸油ga
原帖由 LongRyan 於 09-12-11 13:26 發表

你都莫財

keep fit唔好只食白粥, 可以食下麥皮, 梳打餅, 唔會肥架, 麥皮加d肉碎咸食都好正, 好似咸肉粥咁.

琥珀宮

$18x...最後磅出黎有磅幾
原帖由 lestat 於 09-12-11 14:20 發表
你果隻腳幾$$

琥珀宮

係呀...你無睇廣告咩
原帖由 jacqueline_law 於 09-12-11 14:24 發表

really ?
前排呀媽黎住左陣 ... 朝朝同佢橕檯腳一齊食 ... 佢返左屋企之後冇人陪冇食 lu ...

琥珀宮

me2...我都係like +練奶
原帖由 jacqueline_law 於 09-12-11 14:31 發表

1 mth 1x 磅好吸引 wor ...
不過都唔易 ... 同事都有話識人咁減 ... but 用水開我真係頂唔住 ... 會加小小練奶先食到 ...

琥珀宮

我尋日小油炒到乾晒ga喇...乾到燶燶地添...都唔煸呀
原帖由 smypig 於 09-12-11 14:44 發表

"炸"唔=“乾煸”
“乾煸” = 小油,用中火狂炒,令材料出水及揮發。

琥珀宮

大家有無辦法減腰則邊果2舊肉...我無乜肚腩...但係就無腰...前後望係直落ga
原帖由 LongRyan 於 09-12-11 14:44 發表

之前我係屋企帶d yip左既肉碎帶返公司, 隔日就用mini cooker煮麥皮, 幾好, 個肚都扁好多. e+無咁食, 不過係office一肚餓就沖麥皮.

琥珀宮

咪成個office都好香
原帖由 LongRyan 於 09-12-11 14:59 發表

我老板女佢唔理我架, 12點幾我就成個mini cooker擺出黎焗飯, 佢都贊成話好過用microwave, btw, 佢都好怕c, 食完飯又食去油丸, 又自己煲水飲,話飲得多distilled water會luc頭髮wow...... ...

琥珀宮

mini cooker係咪即係蒸咁ga...熱左唔係自然有味ge咩
原帖由 LongRyan 於 09-12-11 15:09 發表

mini cooker無味架,microwave就好勁,我同事成日食豆豉排骨,一'丁'成個office都聞到.

琥珀宮

好好笑
原帖由 lestat 於 09-12-11 15:19 發表
我淨係知果2舊叫call機肉, 有人話玩夫拉圈可以減, 但我唔曉呢家嘢, 唔知work唔work.

首頁
12345...59

尾頁

跳至